Auto Benussi sponzor izbora za ženu godine 2019

Na terasi hotela Esplanade, u utorak 16. srpnja održat će se Izbor za Ženu godine koji još od 1995. organizira časopis Zaposlena.

Izbor za Ženu godine jest manifestacija čiji je cilj promoviranje žena koje su tijekom protekle godine postigle značajan uspjeh u svojoj karijeri i time zasigurno pružile primjer drugim ženama. Već dvadeset i četiri godine, ovom se manifestacijom nastoji poboljšati zastupljenosti žena u medijima te smanjiti stereotipne uloge koje se najčešće ženama nepravedno dodijeljuju.

Ove godine, među nomniniranim ženama, našle su se četiri iznimne žene: Jasenka Auguštan- Pentek, Ivana Paradžiković, Ana Barić i Nina Išek Međugorac.

Diplomirana ekonomistica, Jasenka Auguštan-Pentek gradonačelnica je prekrasnog mjesta u Zagorju, grada Zlatara. Zahvaljujući njezinom dugogodišnjem zalaganju i aktivnošću u društvu, građani Zlatara 2017. su po prvi puta u povijesti izabrali ženu za gradonačelnicu. Nekad prozivan „gradom slučajem“ koji je pred bankrotom zbog više od 20 milijuna kuna duga, Zlatar je trenutno, zahvaljujući svojoj gradonačelnici, grad u kojem su u tijeku infrastrukturna ulaganja i brojni komunalni projekti koje grad provodi uz domaće i europske izvore financiranja, a Zlatar postaje i poticajna sredina za privatne investicije. Povećani su prihodi po glavi stanovnika te je smanjen dug. Drugu je godinu zaredom Grad Zlatar, prema analizi Instituta za javne financije, dobio ocjenu 5 za transparentnost poslovanja

Ivana Paradžiković, voditeljica je i urednica istraživačke emisije „Provjereno“, koja je osvojila srca svih u Hrvatskoj i učinila pozitivne promjene u društvu. Zalaganjem protiv nepravde i za one kojima je pomoć zaista potrebna, godinama je gradila kredibilitet i postala jedno od televizijskih lica kojima se vjeruje. Njezino medijsko zalaganje i ukazivanje na probleme u društvu prepoznato je i od žirija priznate nagrade „Krunoslav Sukić“, koju je osvojila 2016. za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava.

Magistrica medicine, Ana Barić danas radi kao specijalistica nuklearne medicine u Kliničkom zavodu KBC-a Split. U proteklih godinu dana, dr. Barić se istaknula svojom disertacijom „Analiza kliničkih karakteristika i fenotipova u bolesnika s Hashimotovim tireoiditisom“ za koju je dobila L'Orealovu nacionalnu stipendiju „Za žene u znanosti“. Disertaciju je provela s ciljem uspostavljanja boljeg dijagnostičkog i terapijskog pristupa bolesnicima HT-a. Temeljem istraživanja razvoja, karakteristika i učinaka Hashimotovog tireoditisa, dr. Barić je došla do otkrića koja zasigurno pomoći u poboljšanju kvalitete života oboljelih kao i prevenciji bolesti.

Na čelu korporativnih komunikacija Hrvatskog telekoma, najveće privatne tvrtke u Hrvatskoj, nalazi se Nina Išek Međugorac,jedna od prvih magistrica na području odnosa javnošću u Hrvatskoj. Hrvatski telekom pod njezinom palicom i zajedno s Institutom za razvoj i inovativnost mladih već četvrtu godinu zaredom provodi donacijski program pod nazivom „Generacija Now“, a koliko je projekt uistinu vrijedan svjedoči i prošlogodišnja osvojena prestižna nagrada na konferenciji Native Advertising DAYS u Berlinu. Također, ove godine, u suradnji s Hrabrim telefonom i Djecom medija, predstavila je kampanju „Igrajmo na sigurno“ koja kao svojevrsni vodič o gamingu ukazuje na važnost pravovremene edukacije roditelja, potiče razumijevanje o toj temi te stvara preduvjete za sigurno i pametno igranje igrica.

Bez obzira na to kojoj će ženi biti dodijeljena titula Žena godine, uvjereni smo da će svaka od njih svojim iznimnim djelovanjem i postignućima u karijeri utjecati na mnoge žene i ohrabriti ih da se odvaže raditi ono što žele, što ih ispunjava i za što su kompetentne.

Iz godine u godinu, ovu manifestaciju prate sponzori iz redova gradskih i državnih tvrtki: Grad Zagreb, Ured Vlade RH za ravnopravnost spolova, HEP d.d., Janafa d.d., ali i drugih komercijalni spoznori kao što su tvrtke: Auto Benussi, Erste Card Club, Lelo, hotel Esplanade, G3spirits, Jamnica i drugi.

Auto Benussi sponzor izbora za ženu godine 2019
Auto Benussi sponzor izbora za ženu godine 2019
Auto Benussi sponzor izbora za ženu godine 2019
Auto Benussi sponzor izbora za ženu godine 2019
Auto Benussi sponzor izbora za ženu godine 2019
Auto Benussi sponzor izbora za ženu godine 2019