Defender Hard Top: Najčvršći Land Rover na usluzi HGSS-u

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) je neprofitna služba javnog karaktera za spašavanje s nepristupačnih terena i po teškim vremenskim uvjetima stoga je Defender Hard Top  jedan od najsposobnijih saveznika volonterima HGSS-a. Tvrtka  Wallis Adria d.o.o., Regionalni uvoznik za Jaguar i Land Rover zajedno s ovlaštenim prodajno-servisnim centrom u Hrvatskoj, tvrtkom Auto Benussi d.o.o., nastavlja suradnju s Hrvatskom gorskom službom spašavanja, a sada je na testu novi Defender 110 Hard Top.
Pozitivno prošlogodišnje iskustvo volontera HGSS-a s novim Defenderom, unaprijedilo je i proširilo suradnju te će od ove godine Defender testirati i gorske službe spašavanja u Sloveniji i Srbiji.

Land Rover Defender Hard Top donosi nezaustavljivost, iskoristivost i čvrstinu u segment teretnih vozila 4x4 uz povezivost za 21. stoljeće i vrhunsku udobnost. Ime Hard Top se povezuje s čvrstom praktičnošću i sposobnošću vožnje po svim terenima još otkad je prvi Land Rover Hard Top predstavljen prije 70 godina.

Hard Top se odlikuje uvjerljivom mješavinom terenskih sposobnosti, praktičnosti i teretnog prostora, uz impresivnu nosivost do 800 kg u izvedbi 110 Hard Top, te sposobnost vuče prikolice do 3.500 kg uz mogućnost prilagođavanja unutrašnjosti. Bez drugog ili trećeg reda sjedala, Defender 110 Hard Top nudi teretni prostor zapremine do 2.059 litara.

Volonteri HGSS-a imat će na raspolaganju vozilo s najčvršćom karoserijom koju je Land Rover napravio do sada u kombinaciji s prvoklasnim tehnologijama. Bez drugog ili trećeg reda sjedala, Defender 110 Hard Top nudi veliki teretni prostor i pomiče granice, bez da ikada izgubi osobnost i autentičnost originalnog modela. Nezaustavljiv je na teškim terenima baš kao i volonteri HGSS-a,  te će sigurno biti na usluzi članovima HGSS-a tijekom svakodnevnih izazova i intervencija koje ih očekuju.